L'any de la construcció conjunta dels serveis que prestem

Us fem arribar la Memòria 2021 del Consorci d'Osona de Serveis Socials (COSS), a través de la qual podeu consultar de forma interactiva les principals dades d'activitat i els fets destacats del darrer any del COSS.

Enguany us presentem una memòria en format web: un sistema en línia i adaptable a tots els dispositius, amb què volem acostar tot allò que fa la nostra entitat i el valor que aportem a la societat de la manera més dinàmica, oberta i accessible possible.

Com ja sabeu l'any 2021, ha estat un any de superació de la pandèmia de la COVID-19 i ha estat un any que s'ha treballat al màxim per reduir l'impacte de la crisi econòmica i social en la ciutadania.

Ha estat un any de construcció del sistema de serveis de serveis socials comarcal, amb la consolidació del COSS com a eina prestadora d'uns serveis socials de qualitat i en equitat de la nostra comarca, s'ha treballat perquè les principals institucions de serveis socials de la comarca, les quatre àrees bàsiques de serveis socials en formin part i que utilitzin aquest ens per la construcció conjunta dels serveis que prestem.

El 2021 ha estat un any de creixement exponencial del COSS i aquest creixement respon a la necessitat d'atendre a la ciutadania des d'una perspectiva d'uns serveis socials amplis, universals i diversos, i també visibles tant per als ajuntaments consorciats com per a la ciutadania.

En aquesta memòria us volem mostrar el que som i el valor que aportem a Osona en la construcció d'un sistema de serveis socials de qualitat que doni resposta a les necessitats socials de la població, un sistema que s'ha adaptat a la pandèmia i post pandèmia, els treballadors i professionals han mantingut i reforçat la cura a les persones dependents, s'han adaptat a l'atenció telefònica i han buscat noves formes d'intervenció a problemàtiques socials cada cop més complexes.

Davant d'aquests aspectes, també us avancem les línies prioritàries i d'actuació cap a una transformació dels serveis d'Acció Social de la comarca, on es prioritza la governança conjunta, l'ordenació territorial de serveis i programes i el treball col·laboratiu i en xarxa entre els diferents agents, amb accions de caràcter proactiu, preventiu i transversal.

Aprofitem aquesta memòria per agrair a totes les persones que han fet possible la consolidació del COSS, com a ens especialitzat i innovador en matèria d'Acció Social a Osona; als responsables polítics dels ens consorciats; als professionals que formen part del sistema pel seu esforç i dedicació constants; a les famílies, infants, joves i persones grans ateses. 

Esperem que hi trobeu tot allò que pugui ser del vostre interès.

Rafa Cuenca Gamiz / President del Consorci d'Osona de Serveis Socials
Silvia Madrid Alejos / Direcció Acció Social

Consorci d’Osona de Serveis Socials, al costat de les persones

Anar a l'inici